вторник, 26 марта 2013 г.

На Рівненщині лісівники затримали бракон’єрів – прокурорів із Закарпаття


Працівники ЛГ «Клеваньске» з Рівненської області звернулись до Голови Служби безпеки України Якименко із заявою, у якій повідомляють, що 30 грудня 2012 року кілька працівників Закарпатської прокуратури, а саме: Братюк В.П., Братюк О.П., Анталовський В.В., Бокшан Ю.Ю. та Лепчей С.І., на чолі із прокурором Закарпатської області Анатолієм Петрунею, вирішили «із розмахом» провести старий рік у рівненських лісах, та влаштували грандіозне бракон’єрське полювання.
За словами лісівників, незаконний відстріл дичини прокурором Закарпаття із наступним святкуванням, а точніше – (цитуємо заяву) «п’янками із Закарпатським коньяком, гульками із царським розмахом за участі артистів, музикантів та дівчат легкої поведінки» - звична річ у їхніх лісах.
В організації регулярної незаконної стрілянини для закарпатського прокурора Петруні, лісівники звинувачують нинішнього начальника Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства Ігоря Фізика, який свого часу був директором ЛГ «Клеваньске ЛГ».
Заявники повідомляють: маючи на руках ліцензію на відстріл лише одного кабана, пяна компанія на чолі із Петрунею перестріляла ледь не половину крупної дичини у лісовому масиві – на слідуючий день після прокурорського «гульбана», лісівники знаходили по всьому лісу поранених та вбитих звірів.
Нинішній директор лісового господарства на усне звернення обурених рівненчан сказав, що не збирається воювати із «князьком – прокурором», який, за його словами, «перестріляв усю фауну на Закарпатті, а тепер вирішив зробити це у Рівненської області».
З огляду на скандали, у які постійно «влипає» прокурор Закарпатської області А.Петруня (http://ord-02.com/rasledovaniya/item/22550-golovniy-kontrabandist-zakarpattya-podaruvav-sinu-oblasnogo-prokurora-avtomobil-vartistyu-80-tisdol
http://www.newsru.ua/ukraine/25mar2013/petryna.html і так далі, багато інших публікацій різних видань досяжні в мережі Інтернет), станом на сьогодні робляться спроби вплинути на лісівників, із метою непоширення інформації, стосовно даного інциденту.
За нашими даними, обласний прокурор Закарпаття дав завдання «зам’яти» даний скандал у спосіб підкупу заявників.
Для цього у Рівне було відряджено довірену особу прокурора Закарпатської області, та виділено «бюджет» у 10 000 дол. США на кожного заявника.
У заявників Годун М.Т., Терновець М.Ю. та Цимбалюк А.Є. мають відібрати пояснення, у яких вони будуть заперечувати власні підписи на заяві, яка офіційно надійшла в СБУ, а звідти була направлена до Генеральної Прокуратури України.
У разі відмови піти назустріч, їм запропонують «альтернативу» - прокурорські «наїзди».

Кореспондент «Аналітик.ua» Є. О. Бєрг

http://www.ex.ua/view_storage/572206949335

Комментариев нет:

Отправить комментарий